av
Hasse Andre Ruud

Priser på utvikling av nettsider

11. november 2019

Hva koster det å få utviklet en nettside?

Vi får ofte spørsmål om: Hva koster det å få utviklet en nettside? Det svaret er ikke enkelt å besvare på en god måte da alle nettsider lever sitt eget liv. Men vi skal prøve å forklare hva du kan forvente å få for en rimelig nettside og hva du kan forvente med en litt mere kostbar nettside.

Det første som jeg tenker når jeg får et slikt spørsmål er: Hva er ditt formål med en nettside? Skal du bare ha en enkel informasjonsside som ikke trenger å være optimalisert for å få treff i søkemotorer? Eller er hensikten med en nettside å få flere kunder- og eller salg?

Hvis vi først ser på hva du kan forvente å få for tilbydere av nettsider i 5000,- klassen.

Da får du ofte en standard WordPress mal som er kjøpt eller funnet gratis på internett, hvor "utvikler" fyller inn tekst og bilder. Her er det ikke lagt mye tid i utvikling og man får kanskje en nettside som ser bra ut, men som kan være veldig dårlig oppbygd. Ofte er det veldig begrensninger på videreutvikling av slike nettsider også, hvis man ikke er en utvikler som kan gå inn i koden og skrive den om.

Hva med 20 000,- til 50 000,- for en nettside?

Da begynner det å ligge en god pott med penger her og du kan forvente å få en nettside som er utviklet med tanke på rask lastetid, godt strukturert data for god SEO (søkemotoroptimalisert). Nettsiden bør være ryddig kodet og ha et brukervennlig administrasjons-panel slik at det er enkelt for deg å redigere siden. Mange som priser seg i dette området benytter robuste maler som man kan gjøre relativt store endringer på, samt at de er enkle å benytte. Hos oss vil du få en custom utviklet nettside til denne prisen!

Men når det er sagt, så skal du være litt på vakt før du legger 20 - 50 000,- i en nettside. Du bør forvente et godt resultat i denne prisklassen, så sjekk opp leverandøren du vurderer. Noen tips her er å spørre om hvilken plattform benytter de? Er nettsidene optimaliserte på SEO og lastetid? Nå skal det sies at hvis man tar eksempel 30 000,- og deler på en timepris på 800, så ender du opp med 37.5 timers arbeid, så er spørsmålet om det er nok for en utvikler / designer å lage et bra resultat på en uke?

Hva med de som tar 100 000,- ++ for en nettside?

Dette er ofte større digital byrå med en hær av utviklere og webdesignere, ofte har dem egne personer som gjør innhold, bilder og SEO slik at nettsiden skal være 100%, men er det verdt det? Og får du noe særlig mere mer ut av en nettside til 100 000,- ++?

For å være helt ærlig, så tror jeg du vil få langt mere fra et litt mindre selskap som faktisk bryr seg om kunden og som tar godt vare på kunden etter overlevering av en ny nettside. Vårt slagord i WPCODE er at: Det er etter leveransen jobben starter!

Så hva koster det å få utviklet en nettside?

Hos WPCODE kan du få nettsider fra 5000,- og oppover i 100 000,- kroners klasse, men i de fleste tilfeller ligger prisen på mellom 10 og 50 000,- litt avhengig av størrelse og hvilken behov som ligger til grunne. Hos oss vil du alltid få det lille ekstra uten å måtte betale ekstra for det, vi legger inn Google Analytics, SEO og optimaliserer alle våre nettside uavhengig av pris! Husk at alt starter med en bra grunnmur som man kan utvide ved behov.

Har vi blitt litt klokere på hva en nettside koster? Egentlig ikke, og det er fordi hvert enkelt prosjekt lever sitt eget liv og det er nesten umulig å si hva en nettside koster å få utviklet uten å vite behovene. Nå tar vi for oss en nettside i dette innlegget, hvis det skal integreres med nettbutikk eller andre avanserte løsninger, så vil prisene bli noe helt annet selvfølgelig.

Hva koster det å få utviklet en nettside?
  • Freelancere jobber ofte med priser fra 5000,- til 20 000,-
  • Små og mellomstore bedrifter jobber ofte med priser fra 20 000,- til 100 000,-
  • Digital byråer jobber ofte med priser fra 100 000,- og høyere.

Med det sagt, så bør du kartlegge dine behov og se på hva du får gjennom dine tilbud.

Del dette:

Relaterte innlegg

Åpningstider
Mandag
09:00 - 15:15
Tirsdag
09:00 - 15:15
Onsdag
09:00 - 15:15
Torsdag
09:00 - 15:15
Fredag
09:00 - 15:15
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt
PersonvernCookies
envelopeuserphone-handsetbubblemagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram