av
Hasse Andre Ruud

Hvorfor trenger nettsider vedlikehold

Vedlikehold av nettsiden er nok viktigere enn du tror!

Alle som har en form for en nettside er alltid utsatt for hackerangrep og virusinfeksjoner. Dette kan være i alle former og fasonger, men i all hovedsak så går det ut på å skade og eller legge inn spam, utgående lenker på nettsider.

Hva om du ikke vedlikeholder din nettside?

Hvis vi ser på nettsidene vi utvikler så benytter vi WordPress som er verdens mest utbredte system for nettsider. Nettsiden er ofte bygget opp med en mal og gjerne noen plugins (tillegg) for å oppnå de funksjonene som trengs. Disse malene og tilleggene er ofte utviklet av andre og noen ganger finner utvikler eller de som ønsker å skade nettsider sikkerhetshull på disse, dette kan da medføre at hele nettsiden blir ødelagt.

Det ligger også en database i bunn av alle nettside som er utviklet med WordPress, og i de fleste tilfeller blir ikke den skadet, men man må ta forhåndsregler for at det også kan skje.

Tenk litt på hva det vil si for deg om nettsiden din blir ødelagt og borte i morgen.

Hva vil det si for din bedrift om nettsiden ikke eksisterer i morgen? Du har gjerne en nettside som det er lagt net 1000- vis av penger på, og ikke minst all tid som er brukt. Nå er dette satt på spissen, men det kan faktisk skje! Vedlikehold av nettsiden kan redde deg fra dette!

Hacket nettside wordpress

Hva vil det si å ha vedlikehold av nettsiden?

Når vi vedlikeholder en nettside så kjører vi oppdateringer av kilden (WordPress) så raskt det foreligger, samt at vi oppdaterer alle tillegg fortløpende. Dette kan faktisk være en tidkrevende jobb hvis det foreligger større oppdateringer. I tillegg til dette kjører vi daglig virussjekk av hele nettsiden en gang i døgnet, på den måten kan vi oppdage feil på et tidlig tidspunkt og sette inn tiltak raskt.

En annen faktor er å ha oppdaterte backuper av nettsiden

Med våre avtaler er du helt trygg på at det alltid foreligger en backup tilgjengelig. Vi har systemer som tar daglig backup av hele nettsiden inkludert databasen. Ikke nok med det, men vi har faktisk to systemer som kjører uavhengig av hverandre for å være 100% sikre. Man kan ikke alltid stole på at en backup fungere, så derfor kjører vi to og lagrer dem trygt både lokalt og i en skytjeneste.

Vi kjører også regelmessig backup av våre servere slik at du skal være så godt rustet som mulig.

En annen ting vi fokuserer på er å sjekke alle utgående lenker fra et nettsted, på den måten får du varsel så raskt en utgående nettadresse ikke fungerer lenger. Ikke nok med det, men vi har 24/7-365 varsel ved en eventuell nedetid av nettsiden. Hvis nettsiden skulle slutte å virke, så får vi automatisk en SMS og et varsel på e-post slik at vi kan undersøke raskt hvorfor nettsiden ikke fungerer.

Med disse systemene kan vi gå ut med hevet hode og si at alle våre kunder har de beste systemene for drift og vedlikehold som er mulig. Vi mener også at våre priser er meget konkurransedyktige.

Hva kan du gjøre selv?

  1. Kjør backup av nettsiden din jevnlig
  2. Oppdater WordPress kjernen når det foreligger
  3. Oppdater alle tillegg og maler når de er tilgjengelig
  4. Pass på å ha avanserte passord for dine brukere på nettsiden
  5. Bruk gjerne et tillegg som hjelper deg med sikkerheten. Eks: Wordfence
Del dette:

Relaterte innlegg

Åpningstider
Mandag
09:00 - 15:15
Tirsdag
09:00 - 15:15
Onsdag
09:00 - 15:15
Torsdag
09:00 - 15:15
Fredag
09:00 - 15:15
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt
PersonvernCookies
envelopeuserphone-handsetbubblemagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram